Traducere română-engleză, specialitate istorie/arheologie/istoria artei, cu termeni tehnici și editare aparat critic.
Pret: 30 lei/pagina de 2000 de caractere.
Se emite factura, se poate posta pe SICAP.

Prețul este pentru 1 pagină considerată la 2000 de caractere cu spații. Tarifarea se face la numărul de pagini în engleză a întregului text tradus (inclusiv note și bibliografie). Prețul include o prelucrare finală a textului, pentru a integra observațiile autorului (dacă este cazul).
Bibliografia este verificată, editată, unificată, dar sugestiile de corectură (inclusiv erori neintenționate) sunt făcute în comentarii, pentru a putea fi ignorate dacă se datorează lucrărilor menționate și trebuie păstrate ca atare.
Dacă formatul și dimensiunea lor permite, vă rog să atașați și ilustrațiile, căci ele pot fi de mare ajutor la traducerea unor descrieri sau termeni tehnici. Dacă sunt pasaje neclare, termeni pe care nu reușesc să îi confirm din mai multe surse sau variante de traducere, voi indica aceste lucruri în comentarii. Dacă preferați anumiți termeni puteți să îi marcați la începutul textului sau îi pot înlocui în corectura finală după observațiile dvs.
Fiind adepta Chicago Manual of Style, în mod normal voi corecta amplasarea referințelor notelor de subsol, astfel încât acestea să apară înaintea semnelor de punctuație. Folosesc engleza americană și Oxford comma, virgula înainte de ultima conjuncție din enumerări de mai mult de două elemente. Dacă sunt alte cerințe, vă rog să precizați.
Traducerile nu se realizeză în regim de urgență. Voi estima în fiecare caz durata traducerii în funcție de alte lucrări pe rol, numărul de pagini, gradul de dificultate etc. Nu sunt traducător autorizat, ci specialist în domeniu.

Dr. Ana-Maria Gruia

lista traduceri (selectiv):
• Alan Mikhail, Natură și imperiu în Egiptul otoman. O istorie a mediului natural, Mega, 2020 (engl-ro)
• Ziridava Studia Archaeologica (ro-engl), Nr. 26-33, 2012-2019.
• Ioan Stanciu, Forin Mărginean, Keve László (eds.), Inter tempora. The Chronology of the Early Medieval Period. Issues, Approaches, Results, Mega, 2019
• János Fehér, Castelul Daniel din Tălişoara şi picturile sale murale din secolul al 17-lea. The Daniel Castle in Tălişoara and its 17th-century Wall Paintings. Alutus, 2016 (ro-engl)
• Victor Sava, Neolithic and Eneolitic in the Lower Mures Basin, Mega, 2015 (ro-engl)
• Sorin Nemeti, Finding Arcobadara. Essey on the Geography and Administration of Roman Dacia, Mega, 2014 (ro-engl)
• Eugenia Beu Dachin, The Latin Language of the Inscriptions from Roman Dacia, Mega, 2014 (ro-engl)
• Mariana-Cristina Popescu, Hellenistic and Roman Pottery in pre-Roman Dacia, ARA, 2013 (co-traducător ro-engl)
• Adrian Andrei Rusu, Alba Iulia. Between Bishopric See and the Capital of the Principality of Transylvania, Haco, 2010 (ro-engl)
• Adrian Andrei Rusu, Ileana Burnichioiu, Monumente medievale din Ţara Haţegului. Medieval Monuments from Haţeg District, Mega, 2008 (ro-engl)
• Julian Bell, Oglinda Lumii. O nouă istorie a artei, Vellant, 2007 (co-traducător engl-ro)

Share Button