Asemeni altor tablouri disponibile pe site, “Ovo” este realizat in tehnica linogravurii. Aceasta este o tehnica grafica in care modelul se sapa cu daltita in linoleum, se acopera cu cerneala tipografica si apoi se apasa pentru a se imprima modelul pe hartie. Culoarea se aplica cu rola tipografica, cu degetul, cu un burete sau prin alte metode, in functie de efectul dorit, iar imprimarea se realizeaza prin trecerea hartiei si a modelului prin presa tipografica sa prin apasare cu mana, cu o lingura, un bec, etc.

Mai ales in folosirea unor metode particulare de aplicare a culorii, print-urile sunt realizate in serii restranse, asa numitele serii de autor (marcate EA=Epreuve d’artiste), in care fiecare lucrare este practica unica.
Dupa imprimare, obiectele trebuie lasate circa doua zile pentru a se usca complet, apoi se semneaza, se indreapta hartia daca este cazul, se realizeaza eventual detalii decorative cu creion sau marker, si se inrameaza.
Puteti verifica autenticitatea unei linogravuri uitandu-va pe spatele obiectului unde trebuie sa fie vizibile urmele imprimarii – conturul bucatii de linoleum, eventual urme de vopsea (este aproape imposibil sa nu-ti murdaresti degetele cu cerneala in timp ce lucrezi, si aceste urme raman deseori pe verso).
Share Button