Prima operatiune consta din taierea formei si finisarea marginilor dintr-o bucata mai mare de piele tabacita vegetal de aprox. 2-2.5 mm grosime. Dupa desenarea pe hartie a modelului decorativ (capul lupului dacic), acesta se copiaza pe calc si apoi se imprima, prin apasare cu un varf bont, pe bucata de piele umezita in prealabil.

Contururile sunt apoi incizate in piele iar inciziile sunt adancite, prin batere, cu dalti speciale, pentru a crea impresia de 3D. In zonele in care este nevoie, in cazul nostru in gura deschisa a lupului, fundalul se adanceste cu o alta daltita, mai ingusta. Apoi se realizeaza taieturile fine, cele care confera expresivitate modelului decorativ.

Vopsirea poate fi realizata in mai multe moduri, in functie de efectul urmarit. Se folosesc vopsele speciale, pentru piele tabacita vegetal, iar la sfarsit se aplica o substanta de impermeabilizare pe intreaga suprafata a brelocului si se lacuieste. Bratarile sunt facute sa reziste la apa, dar nu recomandam scufundarea lor timp indelungat.

La final se fixeaza inelul de metal al brelocului.

Vezi produsul finit AICI.

Share Button